Penne met Italiaans gekruid rundergehakt en kruidenroomkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met Italiaans gekruid rundergehakt en kruidenroomkaas

Penne met Italiaans gekruid rundergehakt en kruidenroomkaas

met salsa, spinazie en geraspte kaas

Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Spinazie

40 gram

Kruidenroomkaas

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

¼ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)877 kcal
Energie (kJ)3671 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9 g
Vezels7.8 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de penne 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe. Bak nog 3 - 4 minuten.
  • Scheur de spinazie boven de pan en verwarm totdat de spinazie is geslonken.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Saus maken
3
  • Voeg de kruidenroomkaas toe, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte kaas.

Serveren
4
  • Meng de penne door de romige spinazie en verwarm nog 1 minuut.
  • Verdeel de penne met saus over de borden.
  • Garneer met de tomatensalsa en de geraspte kaas.