topBanner
Pastinaaksoep met truffel-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met truffel-rozemarijnolie

met yoghurt en een bierbostelbroodje

Lees meer

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een sierlijke en eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Pastinaak

1 takje(s)

Verse rozemarijn

⅔ pak(ken)

Cannellinibonen

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Noten, Sesam, Ei, Melk)

1 zakje(s)

Truffelolie

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3752 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels23 g
Eiwitten18 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Soeppan met deksel
Vergiet
Staafmixer
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de boter uit de koelkast. Leg de knoflooktenen met schil op een bakplaat met bakpapier. Pof de knoflook 15 – 20 minuten in de oven, of totdat de knoflooktenen zacht aanvoelen.

2

Snipper de ui. Was of schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd grof. Verhit 2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan op laag vuur en voeg de gehakte rozemarijn toe. Laat de rozemarijn op laag vuur in de olie trekken tot serveren.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en pastinaak 6 – 7 minuten. Laat ondertussen de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Voeg de cannellinibonen toe aan de soeppan en bak 2 – 3 minuten mee. Bereid ondertussen de bouillon.

4

Verwijder de schil van de geroosterde knoflooktenen en voeg de helft van de knoflooktenen toe aan de soeppan. Voeg 250 ml bouillon per persoon toe en kook het geheel, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.

5

Meng de overige geroosterde knoflooktenen in een kleine kom met 1 el roomboter per persoon. Breng op smaak met peper en zout Snijd het bierbostelbroodje doormidden en besmeer met de knoflookboter. Leg het knoflookbrood op de bakplaat met bakpapier en bak 6 – 8 minuten in de oven.

6

Meng de truffelolie met de rozemarijnolie. Verdeel de soep over soepkommen. Schep in iedere soepkom een lepel yoghurt. Besprenkel de soep met de truffel-rozemarijnolie. Serveer met het bierbostelbroodje met knoflookboter.