
Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine
met mozzarella en vers basilicum
Dit gerecht bereid je met volkoren pasta. Zo krijg jij meer vitamines, mineralen en vezels binnen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
45 gram
Volkoren fusilli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
1 stuk(s)
Kipfilet
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Vers basilicum
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¼ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Bloem
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de fusilli en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten met flink wat zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken (zie Tip). Snipper de sjalot. Snijd de basilicumblaadjes fijn en bewaar apart.
Tip: Het zout trekt het overtollige vocht uit de aubergine. Zo wordt jouw pastaschotel straks niet te waterig. Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, sjalot en Italiaanse kruiden toe. Bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel, afgedekt, tot verder gebruik.

Verspreid 2 el bloem per persoon met peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met de overige aubergineplakken.

Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Verhit de roomboter in de koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Meng de fusilli door de tomatensaus. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, leg de kipfilet erop en verdeel de aubergine erover. Scheur de mozzarella boven de ovenschaal en bak 5 - 8 minuten in de oven.

Verdeel de pasta, kip en aubergine over de borden. Garneer met het basilicum.
Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.