Pastasalade met groene pesto, tomaten en feta

Pastasalade met groene pesto, tomaten en feta

Smaakvolle ingrediënten zijn samengevoegd in een supersnel gerecht

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Dit kleurrijke gerecht leent zich perfect voor een warme lentavond. Je kunt deze salade heel gemakkelijk van tevoren maken en meenemen naar buiten. Waan je in het zuiden van Europa door de zoete tomaten, de Italiaanse pesto en de Griekse feta. Wil je het gerecht wat extra pit geven? Voeg dan wat meer lenteui toe!

Labels:PastaQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

180 g

Fusilli integrale

(BevatGlutenbevattende granen)

300 g

Gekleurde cherrytomaten

2

Bosui

75 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 g

Groene pesto Genovese

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden
/ per gerecht
Energie (kJ)2636 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten69 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Deksel
Pan
Kom
InstructiesPDF
Instructies
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel onder koud water.

2

Snijd ondertussen de triotomaten doormidden. Snijd de lenteui in fijne ringen en meng beide in een saladekom. Scheur de rucola klein en voeg toe aan de saladekom.

3

Verkruimel het grootste deel van de feta in de saladekom.

4

Voeg de fusilli en groene pesto toe aan de groenten, meng alles goed en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.