Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
gram
Spaghetti
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Zalmfilet
20 gram
Pesto genovese
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] boter
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en meng op een bakplaat met bakpapier met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de courgette in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.
Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de spaghetti op de bakplaat met de tomaat. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.
Tip: Dit gerecht is zoutarm, bevat ongeveer 250 g groente, en is door de zalm rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.