HelloFresh
topBanner
Pasta niçoise met  tonijn en sperziebonen

Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

met cherrytomaten en een gekookt ei

Lees meer

Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenEiVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 g

Sperziebonen

180 g

Penne

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Egg, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

250 g

Rode cherrytomaten

10 g

Verse bladpeterselie & basilicum

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Citroen

1 stuks

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

30 g

Olijven & kappertjes

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

2

Kook de penne tegelijk met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten.Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water, en laat zonder deksel uitstomen.Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum en de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de olijven doormidden.Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.

3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 el citroensap, de tonijn inclusief de olijfolie, de peterselie, het basilicum, de sjalot, de knoflook, de rode cherrytomaten, de olijven en kappertjes, peper en zout.Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eiparten en een citroenpartje. Voeg extra vierge olijfolie en peper en zout toe naar smaak.