topBanner
Pasta met spekjes en blauwekaassaus

Pasta met spekjes en blauwekaassaus

met champignons en peer

Lees meer

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Labels:Inspiratie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Spekblokjes

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Peer

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3513 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet te veel aan elkaar gaat plakken.

2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6 – 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

3

Voeg de champignons toe aan dezelfde hapjespan en bak deze 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

4

Voeg de kookroom en Danablu toe aan de hapjespan en roer goed door. Laat de saus 8 – 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon.

6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine hier half op. Verdeel de blauwekaas-champignonsaus over de linguine en garneer het gerecht met de peterselie.