HelloFresh
topBanner
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum

Lees meer

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:Familie
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Paprika

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

3 stuks

Pruimtomaat

25 g

Parmigiano reggiano

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Runderchipolataworstje

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Passata

1 tl

Harissa

1 tl

Gedroogde oregano

½ tl

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3546 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten48 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 6- 8 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de paprika 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de conchiglie, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan van de worstjes en fruit 2 minuten in het bakvet. Verlaag het vuur en voeg de passata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de conchiglie en de helft van de paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en geraspte parmigiano reggiano.