HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscoussalade Met Harissa En Pistachenoten
topBanner
Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten

Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten

Bijgerecht | met rozijnen, komkommer en tomaat

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

De pittige harissa in deze salade gaat goed samen met de frisheid van de groenten en het zoete van de rozijnen. De pistachenoten maken het helemaal af!

Labels:Veggie
Allergenen:GlutenTarwePistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

75 gram

Parelcouscous

(BevatGluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Pistachenoten

(BevatPistachenotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Limoen

30 gram

Harissa

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1172 kJ
Energie (kcal)280 kcal
Energie (kJ)1172 kJ
Energie (kcal)280 kcal
Vetten5.24 g
Vetten5.24 g
waarvan verzadigd1.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten48 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers17.0 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels3.89 g
Vezels3.89 g
Eiwitten8 g
Eiwitten8 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Vous trouverez les instructions de préparation sur la fiche recette que vous allez recevoir.

2

Snijd ondertussen de bladpeterselie en munt fijn. Hak de pistachenoten grof. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.

3

Meng in een saladekom de harissa (s) met het limoensap en de Midden-Oosterse kruiden. Voeg de parelcouscous, tomaat, komkommer en de helft van de verse kruiden toe en meng goed door elkaar.

Tip: Let op: de harissa is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder harissa of houd apart.

4

Garneer de salade met de pistachenoten en de overige verse kruiden. Besprenkel naar smaak met wat extra vierge olijfolie. Serveer met de limoenpartjes.