Parelcouscoussalade met avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

40 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ tl

Honing

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)773 kcal
Energie (kJ)3234 kJ
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.5 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Portez 300 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole et émiettez 1/2 cube de bouillon par personne par-dessus. Émincez l’échalote le plus finement possible. Coupez la tomate et l’avocat en dés.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Cuire et griller
2

Ajoutez le couscous perlé à la casserole et faites-le cuire 12 minutes à couvert. Égouttez-le.Prélevez le zeste du citron vert et pressez-en le jus. Ciselez finement la coriandre fraîche. Faites chauffer la poêle à feu vif, à sec, et griller les graines de courge jusqu’à ce qu’elles commencent à crépiter.

Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.

Mélanger la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en battant l’huile d’olive vierge extra, le vinaigre balsamique blanc, le miel ainsi que 1 cc de jus de citron vert et 1/2 cc de zeste par personne. Mélangez le couscous perlé et l’échalote à la vinaigrette.Ajoutez ensuite la tomate, l’avocat, la coriandre et la mâche. Assaisonnez de sel et de poivre.

Servir
4

Servez le couscous perlé sur les assiettes. Émiettez la feta par-dessus et parsemez des graines de courge.