HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander

20 minuten
Lees meer

Parelcouscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, maar in dit gerecht combineer je het met Zuid-Amerikaanse smaken. Het sap van de limoen is niet alleen lekker fris, door het zuur verkleurt de verse avocado ook minder snel. Houd je nog wat over? Deze salade is ook lekker als lunch.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Avocado

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Limoen

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3276 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels10 g
Eiwitten24 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven.  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk.  • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.

Koken en poffen
Koken en poffen
2

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.                   • Snijd de verse koriander fijn.                • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Salade mengen
Salade mengen
3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.