Munt is niet alleen goed voor de smaak, het bevat ook vitamines en mineralen. Vitamine A, vitamine C, calcium, fosfor en kalium - je kunt het allemaal vinden in munt. Het is de multivitamine van de plantenwereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Rode ui
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
75 gram
Parelcouscous
1 stuk(s)
Tomaat
10 gram
Rozijnen
5 gram
Verse munt
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
25 gram
Witte kaas
10 gram
Gezouten amandelen
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Olijfolie
200 ml
Zoutarme kippenbouillon
Bereid de bouillon (zie Tip). Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe en bak 30 seconden, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 - 4 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml kippenbouillon met 50 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon. Je kunt ook de helft van de witte kaas gebruiken.
Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de sauteerpan met de paprika en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 - 14 minuten gaar (zie Tip). Roer daarna de korrels los, giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.
Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kipworstjes erop. Garneer met de witte kaas, de amandelen en de verse munt.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.