Paprika's gevuld met chili con carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprika's gevuld met chili con carne

Paprika's gevuld met chili con carne

Met basmatirijst en yoghurt

De meningen zijn nogal verdeeld over waar chili con carne vandaan komt, maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Er zijn eindeloos veel variaties op dit gerecht en daar voegen wij graag nog een HelloFresh-versie aan toe, lekker fris met yoghurt!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Groene paprika

40 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Rode paprika

½ zakje(s)

HAK kleine rode kidneybonen

100 gram

Gekruid rundergehakt

1 tl

Mexicaanse kruiden

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3364 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels17 g
Eiwitten52 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Wok met deksel
Bord

Instructies

Groene paprika bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de groene paprika, zodra de oven warm is, met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven of tot hij lichtbruin kleurt.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.

Bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het rundergehakt, de rode peper en de guadalajara-kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het rundergehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur, het hoeft nog niet gaar te zijn.

Stoven
5

Voeg de tomaat, rode paprika, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan, dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 - 6 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg daar de groene paprika's naast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de yoghurt en de geraspte cheddar.