Brandt & Levie paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas

Brandt & Levie paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas

met geroosterde wortel en aïoli

.

Allergenen:
Noten
Eieren
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Bospeen

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 gram

Varkensworst met paprika en amandel

(Bevat Noten)

5 gram

Geschaafde amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd, Gluten Kan bevatten Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Selderij, Lupine, Vis, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4035 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels12 g
Eiwitten22 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Patatas bravas maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon en de helft van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bospenen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de bospeen met krulpeterselie en serveer met de aïoli.