HelloFresh
topBanner
Brandt & Levie paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas

Brandt & Levie paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas

met geroosterde wortel en aïoli

Lees meer

.

Allergenen:NotenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Bospeen

2 tl

Paprikapoeder

500 g

Vastkokende aardappelen

2 g

Varkensworst met paprika en amandel

(BevatNoten)

10 g

Geschaafde amandelen

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4035 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels12 g
Eiwitten22 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon en de helft van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bospenen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

5

Snijd de krulpeterselie fijn.

6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de bospeen met krulpeterselie en serveer met de aïoli.