HelloFresh
Panzanella met gerookte makreel en dille

Panzanella met gerookte makreel en dille

Met gele paprika en pruimtomaat

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 584 beoordelingen
Lees meer

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta, populair gerecht in de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met gerookte makreel, knapperige sla en frisse gele paprika.

Labels:FamilyOriginalQuick & easyEten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadVis
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Sjalot

1 stuks

Gele paprika

2 stuks

Pruimtomaat

½ stuks

IJsbergsla

2 stuks

Zuurdesembroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

1 stuks

Knoflookteen

4 takje

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Gerookte pepermakreel

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3494 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groenten snijden
Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom (zie tip).

Croutons maken
Croutons maken
2

Snijd het zuurdesembroodje in blokjes van 2 cm. Leg de blokjes *brood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes 4 minuten in de oven. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met het brood en bak nog 3 – 4 minuten.

Dressing maken
Dressing maken
3

Snijd ondertussen de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

Makreel verdelen
Makreel verdelen
4

Verdeel de gerookte pepermakreel met een vork in kleine stukken.

Panzanella maken
Panzanella maken
5

Voeg de pepermakreel, croutons en de dressing toe aan de saladekom, breng verder op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.