HelloFresh
Panzanella met gebakken kabeljauw

Panzanella met gebakken kabeljauw

Een klassieke Italiaanse salade van brood en tomaat

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 240 beoordelingen
Lees meer

Panzanella is een Toscaanse broodsalade die van oudsher werd gemaakt om oud brood en andere restjes op te maken. Stevig brood of croutons geven het beste resultaat. Belangrijk in een panzanella is dat je kiest voor extra vierge olijfolie van goede kwaliteit. Dan smaakt dit gerecht als een zomer in Toscane. Buon appetito!

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Vis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

125 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Tomaat

1 stuks

Vleestomaat

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

12 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Kabeljauwfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Suiker

2 el

Rode wijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten4.0 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Tomaat
Tomaat
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de rode cherrytomaten, snijd de pruimtomaat en de tomaat in blokjes en snijd de vleestomaat over de breedte in plakken. Leg de tomaten in een vergiet, bestrooi met een flinke snuf zout, meng en laat minimaal 10 minuten intrekken. Spoel ze niet af.

croutons
croutons
2

Snijd ondertussen de witte ciabatta in blokjes van ongeveer 11/2 cm. Meng de blokjes in een kom met 11/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 – 8 minuten in de oven, of tot de croutons goudbruin zijn.

dressing
dressing
3

Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk en pers de knoflook of snijd fijn. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof. Meng de sjalot, de knoflook, de mosterd, de suiker en de witte- of rodewijnazijn in een grote saladekom.

mengen
mengen
4

Voeg de tomaten en de gescheurde basilicum toe aan de saladekom en roer goed door. Schep het grootste deel van de croutons en de extra vierge olijfolie erdoor. Laat even staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

bakken
bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilet 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

slaalde
slaalde
6

Meng nu ook de overige croutons door de tomaten en verdeel de panzanella over de borden. Garneer met de overige basilicum en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer met de gebakken kabeljauwfilet.