Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

50 gram

Pannenkoekenmix

⅕ stuk(s)

Ei

90 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.39 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅕ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1.6 el

Suiker

⅕ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)161 kcal
Energie (kJ)672 kJ
Vetten10.9 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten13.1 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels0.4 g
Eiwitten2.4 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan
Garde
Kom
Hoge kom
Kleine kom
Mixer
Mixer
Serveerschaal

Instructies

Pannenkoeken maken
1
  • Voeg 250 g pannenkoekenmix, de melk, 2 el suiker en het ei toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie TIP). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg na elke 2 pannenkoeken opnieuw boter toe aan de koekenpan.

Tip: Bak niet te grote pannenkoeken, dan kun je hoger stapelen.

Vulling maken
2
  • Schenk de slagroom in een hoge kom. Klop met een garde of mixer stijf.
  • Klop in een kom de crème fraîche met 2 el suiker los. Voeg de crème fraîche toe aan de slagroom en meng voorzichtig door elkaar. Zet weg in de koelkast.
  • Meng in een kleine kom 1 tl kaneel met 3 el suiker.
Appel karamelliseren
3
  • Snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel, 1 tl kaneel en 1 el suiker toe aan de koekenpan. Meng alles door elkaar en bak 6 - 8 minuten of tot de appel zacht is.
Taart maken
4
  • Gebruik voor de taart 6 à 7 pannenkoeken die volledig zijn afgekoeld.
  • Leg een pannenkoek op een serveerschaal en besmeer met een laagje van het roommengsel.
  • Strooi er vervolgens wat van de kaneelsuiker over.
  • Leg de volgende pannenkoek hierop en herhaal tot de pannenkoeken op zijn.
  • Eindig met een laagje van het roommengsel en verdeel de gebakken appel over de bovenkant. Snijd de taart in punten.