Palak met feta, kikkererwten, naanbrood, crème fraîche en kurkuma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Palak met feta, kikkererwten, naanbrood, crème fraîche en kurkuma

Palak met feta, kikkererwten, naanbrood, crème fraîche en kurkuma

Avec des pois chiches, du pain naan, de la crème fraîche et du curcuma

Dit romige Indiase currygerecht combineert verse spinazie (palak). In dit recept kiezen we voor feta. Je serveert het met naanbrood, kikkererwten en kurkuma.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen kurkuma

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3075 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels17 g
Eiwitten26 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan
Wok
Staafmixer of blender

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in parten. Laat de kikkererwten uitlekken boven een vergiet, maar bewaar het vocht van de kikkererwten apart.

Bakken
2

Meng de helft van de kikkererwten, zonder vocht, met de honing en een snufje zout op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 15 minuten in de oven, of totdat de kikkererwten goudbruin zijn. Bak de laatste 3 - 5 minuten het naanbrood mee (zie tip).

Pureren
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper, komijn en kurkuma 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de helft van de crème fraîche en de spinazie, eventueel in delen, toe en roerbak totdat alle spinazie geslonken is. Voeg tenslotte de overige kikkererwten inclusief vocht en de tomaten toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

Pureren
4

Haal de wok of hapjespan van het vuur. Giet het spinaziemengsel in een hoge kom en pureer met een staafmixer of blender tot het egaal is. Giet de palak terug in de pan en houd warm op laag vuur.

Op smaak brengen
5

Verkruimel de feta en verdeel samen met de kikkererwten uit de oven over de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de saus over de diepe borden. Serveer met het naanbrood en garneer met de overige crème fraîche.