Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

met mascarpone en pindakaas

Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Labels:
Recept
Allergenen:
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Briochebroodje

60 gram

Mascarpone

2 stuk(s)

Ei

30 gram

Chocoladevlokken

2 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

250 ml

Biologische halfvolle melk

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Honing

2 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3878 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers77 g
Vezels9.1 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Snijd het briochebroodje in plakken van 2 cm dik. Pel de banaan en snijd in plakjes.

2

Voeg de suiker toe aan een diep bord. Klop in een ander diep bord de melk, het ei en een snufje zout met een garde.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker snel bruin wordt.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladevlokken en pindakaas. Besprenkel met de honing.