Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

met geroosterde paprikasaus, gevulde aubergine, frisse bulgursalade en labne

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Turks broodje

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Labne

¼ stuk(s)

Citroen

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

2.5 gram

Amandelschaafsel

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Granaatappel

50 gram

Mini-romatomaten

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)964 kcal
Energie (kJ)4034 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers17 g
Vezels10.2 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruiselings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op hoog vuur. Leg de aubergine op de schil in de pan en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Snijd vervolgens de ui in halve ringen. Snijd de helft van de citroen uit en de overige helft in parten.

Roosteren
2

Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl midden-oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie. Haal de aubergine uit de pan, leg ze op de schil op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de kruidenolie. Rooster de aubergine 13 -16 minuten in de oven. Bak het Turks broodje de laatste 3 - 4 minuten mee.

Parelcouscous koken
3

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet daarna af.


Kippendijfilet bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en kippendijreepjes rondom bruin in 5 - 7 minuten. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de peterselie en munt fijn.

Granaatappelpitten uithalen
5

Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Gebruik 1/4 van de pitjes uit de granaatappel per persoon. Meng vervolgens de tomaat, 1/2 tl citroensap per persoon en de helft van de verse kruiden met de parelcouscous. Kruid met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het broodje open. Besmeer met de geroosterde paprikaspread. Beleg met gebakken ui en kippendijreepjes. Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en serveer per persoon een halve aubergine er op. Garneer de parelcouscous en aubergine met de overige munt, granaatappelpitjes en geschaafde amandelen. Besprenkel de broodjes met een beetje labne en de overige peterselie.