Skip to main content
Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt
Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt

Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt

Au citron vert et aux betteraves rouges

Naanbrood is een veelzijdig product. Je kunt ermee dippen, het als pizzabodem gebruiken of zoals hier vullen met groente. We willen zo min mogelijk verspillen bij HelloFresh, waardoor we nu ook het bietensap gebruiken om een prachtige roze yoghurtsaus mee te maken.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

3 leaves

Verse munt

½ stuk(s)

Limoen

100 gram

Peen & kool

¾ tl

Gemalen korianderzaad

¾ el

Kerriepoeder

1 stuk(s)

Naanbrood

100 gram

Gekookte rode bieten

25 ml

Naturel yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2238 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels15 g
Eiwitten15 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan
Wok
Kom

Instructies

Snijd de rode ui in halve ringen en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Pluk de blaadjes van de munt en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd per persoon een partje uit de limoen, pers de rest van de limoen uit en bewaar apart.

Bak de groentemix.
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en rode peper 4 - 5 minuten op laag vuur. Voeg de groentemix, gemalen koriander en currykruiden toe en bak nog 5 minuten op middellaag vuur.

4

Besprenkel beide zijden van de naanbroden met water en bak 4 - 5 minuten in de oven, halveer in de breedte en snijd open. Pas op, laat even afkoelen voor het opensnijden.

Bewaar het bietensap uit de verpakking apart en snijd vervolgens de rode biet in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1 eetlepel yoghurt per persoon, de helft van de munt, 1 eetlepel limoensap per persoon en witte wijnazijn.
5

Bewaar het bietensap uit de verpakking apart en snijd vervolgens de rode biet in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1 eetlepel yoghurt per persoon, de helft van de munt, 1 eetlepel limoensap per persoon en witte wijnazijn. Meng overige yoghurt in een andere kom met 1 el bietensap. Breng beide op smaak met peper en zout.

Vul een naanbrood per persoon met achtereenvolgens het groentemengsel, rode bietsalade en yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de munt.
6

Vul een naanbrood per persoon met achtereenvolgens het groentemengsel, rode bietsalade en yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de munt. Serveer met het limoenpartje om uit te knijpen naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen