De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
5 gram
Verse dille
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
30 gram
Rucola en veldsla
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar, spoel daarna af met koud water en bewaar apart.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.
Snipper de rode ui. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de rode ui erdoor.
Snijd 4 plakken per persoon van de komkommer om het broodje mee te beleggen. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng in de saladekom met de dressing. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de rest van de rode ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.
Meng de rucola en veldsla met de dressing in de saladekom. Voeg de sperziebonen toe.
Beleg de bruine broodjes met de zalmsalade en de plakjes komkommer. Leg op ieder bord een broodje en serveer de sperziebonensalade erbij.