HelloFresh
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum.

Balans
Lees meer

.

Labels:VeggieQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Bosui

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

350 g

Gemengde paddenstoelen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2594 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
.
.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

.
.
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

.
.
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

.
.
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
.
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

.
.
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.