Aardappelen uit de oven met kippendij

Aardappelen uit de oven met kippendij

Met pesto-sperziebonen

Lees meer

Deze avondmaaltijd is gemakkelijk te maken. Terwijl de aardappelen in de oven staan, hoef je alleen nog de sperziebonen te koken en deze te mengen met de stukjes kippendij en pesto. De naam pesto komt van het Italiaanse woord 'pestare', dat 'stampen' betekent. Dat verwijst naar de manier waarop pesto traditioneel gemaakt wordt, namelijk met een vijzel.

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Drieling aardappelen

400 g

Sperziebonen

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

200 g

Kippendijstukjes

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3314 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Cutting Board
Oven
Schilmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen in de oven
Aardappelen in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd doormidden. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de aardappelen in de oven en bak ze in 25 – 35 minuten krokant. Schep halverwege om.

Sperziebonen snijden
Sperziebonen snijden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Sperziebonen koken
Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet af met behulp van een vergiet en spoel de sperziebonen met koud water.

Kip bakken
Kip bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijstukjes 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
Mengen
5

Voeg de pesto en de sperziebonen toe aan de koekenpan, roer door en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
Serveren
6

Serveer de aardappelen met de kip en sperziebonen.