Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

met walnoot, broccoli en parmigiano reggiano

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

160 gram

Broccoli

70 gram

Orzo

7.5 gram

Rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)697 kcal
Energie (kJ)2918 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.1 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Émincer les condiments
1

Pour l’orzo et le brocoli, préparez le bouillon dans une casserole. Émincez l’oignon rouge et écrasez l’ail (ou hachez-le finement).

Tip:

Couper le brocoli
2

Coupez le bouquet de brocoli en fleurettes et la tige en dés.

Cuire à l'eau
3

Dans la casserole, faites cuire l’orzo 8 minutes à couvert. Après 2 minutes, ajoutez-y le brocoli, puis les raisins secs au bout de 4 minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Tip: Je gebruikt niet alle orzo in dit recept. De overige orzo kun je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een salade als lunch.

Cuire le poulet haché
4

Pendant ce temps, faites chauffez l’huile d’olive dans la sauteuse et faites-y revenir l’oignon rouge, l’ail et les noix concassées 2 minutes à feu doux. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 4 à 5 minutes à feu moyen-vif en l’émiettant.

Mélanger
5

Ajoutez le brocoli, l’orzo et la majeure partie du parmigiano à la sauteuse. Réchauffez 2 à 3 minutes à feu vif, puis salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Servez le plat sur les assiettes et parsemez-le du reste de parmigiano.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?