HelloFresh
topBanner
Orzo met spinazie en cherrytomaten

Orzo met spinazie en cherrytomaten

met geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Balans
Lees meer

.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Paprikapoeder

300 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2381 kJ
Energie (kcal)569 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder boter of olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groente en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.