Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
4 stuk(s)
Kippendijfilet
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse dille
(Kan bevattenSelderij)1 tl
Piri-pirikruiden
170 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)80 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)50 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
500 ml
Groentebouillon
2 el
Rodewijnazijn
(BevatSulfiet)1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Witte balsamicoazijn
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Bestrooi de kippendij met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie (de kip hoeft nog niet gaar te zijn).
Meng terwijl de kip bakt de helft van de sjalot in een kleine kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de dille fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, 1 tl honing en peper en zout naar smaak. Meng de komkommer door de dressing.
Voeg de knoflook, de overige sjalot en de piri-piri kruiden toe aan de hapjespan waarin je de kip bakte en fruit 2 minuten. Voeg de orzo toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat de orzo met de deksel op de pan 4 - 5 minuten garen.
Leg de kippendij op de orzo en laat met de deksel op de pan nog 6 - 7 minuten garen.
Haal 1/3 van de komkommer uit de saladekom en bewaar apart. Meng de slamix en de helft van de dille door de komkommer in de saladekom en garneer met de ingelegde sjalot en de walnootstukjes.
Verkruimel de witte kaas. Garneer de kip en orzo met de witte kaas, de achtergehouden komkommer en de overige dille. Serveer met de partjes citroen en de salade.