HelloFresh
Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Met verse citroentijm en geschaafde amandelen

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 153 beoordelingen
Lees meer

Bloemkool is hartstikke gezond en je kunt er veel kanten mee op: je kunt 'm koken, er bloemkoolcouscous van maken of, zoals in dit geval, roosteren in de pan. De roosjes worden zo knapperig vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen. De smaak wordt door het roosteren een beetje nootachtig, wat goed bij de amandelen past.

Labels:Veggie
Allergenen:NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

15 takje

Verse citroentijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Bloemkool

100 g

Bimi

½ stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Parmigiano reggianovlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3059 kJ
Energie (kcal)731 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes. Weeg de juiste hoeveelheid bloemkool af, snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bimi doormidden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bereiden
Groenten bereiden
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de citroentijm, de bloemkool, de bimi en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 18 – 22 minuten. Schud de pan af en toe zodat de groenten niet aanbranden.

Amandelen roosteren
Amandelen roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen 3 – 4 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo maken
Orzo maken
4

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe, roer door tot elke korrel omringt is met boter en blus vervolgens af met de bouillon. Kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe wanneer de orzo te droog wordt.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Voeg de helft van de parmigiano reggiano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de bloemkool met tijm over de orzo en garneer met de bimi, het gebakken amandelschaafsel en de overige parmigiano reggiano.