HelloFresh
Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Met verse tijm

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 227 beoordelingen
Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar is eigenlijk een gedroogde pastasoort. Vandaag combineer je het met broccoli: boordevol vezels en heerlijk in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pittige pecorino.

Labels:VeggieCalorie-focusOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

400 g

Broccoli

6 takje

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

30 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes tijm van de takjes en snijd of hak fijn.

Roosteren
Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo bereiden
Orzo bereiden
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Broccoli koken
Broccoli koken
4

Kook ondertussen de broccoli 6 – 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.