Orzo met broccoli, pecorino en harissa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met broccoli, pecorino en harissa

Orzo met broccoli, pecorino en harissa

met verse citroentijm en zonnebloempitten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

2.5 gram

Verse citroentijm

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

40 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)607 kcal
Energie (kJ)2540 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels11.9 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de broccoli. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.
Orzo bereiden
2
  • Verhit een wok of sauteerpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit daarna 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of sauteerpan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. 
  • Voeg de citroentijm en orzo toe en bak 1 minuut al roerend op middellaag vuur.
  • Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Broccoli koken
3
  • Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pot met deksel en giet daarna af.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat 200 gram broccoli meer dan de ADH vitamine C bevat? Perfect om je afweersysteem een boost te geven!

Serveren
4
  • Voeg de broccoli en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de orzo met broccoli over de borden. 
  • Besprenkel met de harissa.
  • Bestrooi met de zonnebloempitten en de overige geraspte pecorino.