Bakbox | Opgerolde chocoladecake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Opgerolde chocoladecake

Bakbox | Opgerolde chocoladecake

+/- 8 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze week verbluf je je bezoek, familie of gewoon jezelf met deze eyecatcher. De luchtige cake met slagroomvulling in combinatie met de frisse frambozen en knapperige pistachenootjes ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook voor de smaakpapillen ultiem genieten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Noten, Sesamzaad, Eieren)

2 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

25 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

20 gram

Pistachenoten

Zelf toevoegen

0.01 tl

Zout

10 gram

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1533 kcal
Energie (kJ)6413 kJ
Vetten82 g
waarvan verzadigd43 g
Koolhydraten172 g
waarvan suikers110 g
Vezels2.3 g
Eiwitten21 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hoge kom
Bakpapier
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Mixer
Mixer
Kom
Kleine steelpan
Sieb

Instructies

Préparer
1

Voeg de slagroom toe aan een hoge kom en bewaar in de koelkast tot stap 3. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).

Préparer le gâteau
2

Voeg de cakemix, 80 ml water, het bakpoeder, een snufje zout, de roomboter en 2 eieren toe aan een grote kom. Mix met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier zodat er een rechthoek ontstaat van ongeveer 30 x 35 cm. Bak 8 - 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en leg de warme cake inclusief bakpapier op een koude, vochtige theedoek. Let op: zorg dat de theedoek vochtig en niet te nat is, zodat er geen water op de cake belandt. Leg een tweede stuk bakpapier op de cake en rol de cake op. Leg de opgerolde cake in de koelkast om af te koelen.

Préparer la garniture
3

Haal de slagroom uit de koelkast en klop in de hoge kom met een garde of mixer tot er stevige pieken ontstaan. Breng ruim water aan de kook in een kleine steelpan. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen kom die groter is dan de steelpan. Plaats de kom op de steelpan en laat al roerend de chocolade smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Hak de pistachenoten fijn.

Tip: Laat 1 el slagroom over om samen met de chocoladedruppels te smelten. Zo wordt de chocolade romiger en kun je het makkelijker over de cake verdelen in stap 4.

Garnir
4

Rol de afgekoelde cake weer open en verdeel 3/4 van de slagroom erover. Rol de cake voorzichtig opnieuw op zonder het bakpapier. Druk de cakerol goed aan en snijd een stukje van de uiteinden af zodat deze mooi recht zijn. Smeer de overige slagroom op de bovenkant van de cakerol en gebruik een lepel om het geheel te besprenkelen met de gesmolten chocolade. Garneer met de frambozen en gehakte pistachenoten.

Tip: Gebruik niet te veel vulling en verspreid het niet helemaal naar de randen. Zo kan je de cake zo strak mogelijk oprollen en valt de vulling er niet uit.