Oosters vispakketje met prei en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosters vispakketje met prei en tomaat

Oosters vispakketje met prei en tomaat

Met kleverige kokosrijst

Vandaag gaar je vis in een pakketje. Met deze bereidingswijze, ook wel bekend als 'en papillotte', zorg je ervoor dat de smaak, geur en voedingssto en zo veel mogelijk worden behouden. Bij het vispakketje kook je rijst in kokosmelk. We hebben gekozen voor volkorenrijst, dus mét vezelrijk vliesje.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

ml

Kokosmelk

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)203 kcal
Energie (kJ)850 kJ
Vetten7 g
waarvan verzadigd0.7 g
Koolhydraten10.7 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels5.5 g
Eiwitten21.6 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Rasp
Wok
Aluminiumfolie

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de prei en rode puntpaprika in dunne ringen en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de limoen in parten. Roer de kokosmelk los.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en smoor, afgedekt, 4 - 6 minuten.(TIP)

Tip: Houd je niet zo van pittig? Voeg dan minder rode peper toe.

3

Kook ondertussen 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember, en het grootste deel van de kokosmelk toe (bewaar 1 el per persoon voor de vis) en kook de rijst in 12 - 15 minuten op laag vuur droog. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng goed op smaak met zout en peper. Het is de bedoeling dat de rijst plakkerig blijft. (TIP)

Tip: Roer de rijst regelmatig door - door de rijst met kokosmelk in plaats van water te koken, kan de rijst sneller aanbakken. Voeg eventueel meer water toe wanneer de rijst te droog wordt.

4

Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier en verdeel de schelvis over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm.

5

Bestrooi de schelvisfilet met peper en zout en verdeel de prei erover. Verdeel de rode puntpaprika en de tomatenblokjes over de prei, besprenkel met 1 el kokosmelk per persoon en vouw de folie dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 8 - 10 minuten in de oven.

6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en een limoenpartje. Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap.