Oosters gemarineerde zalmfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosters gemarineerde zalmfilet

Oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde courgette en zilvervliesrijst

Met een marinade van sojasaus en gember geef je de zalm vandaag een Aziatische twist. Marineren is een makkelijke manier om van een stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Extra fijn: vis hoeft niet heel lang in de marinade te liggen, de smaken trekken er al snel goed in.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Lactosevrij
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

0.57 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

85 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.75 el

Olijfolie

1.5 tl

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3383 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Energie (kJ)3383 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten37 g
Vetten37 g
waarvan verzadigd7 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten85 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers18 g
waarvan suikers18 g
Vezels0.47 g
Vezels0.47 g
Eiwitten33 g
Eiwitten33 g
Zout4 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Halveer de courgette en snijd in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Marineren
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren (zie TIP). Schep af en toe om.

Tip: Op de huid van de zalm kunnen soms nog wat verdwaalde schubben zitten. Deze krab je er makkelijk af door met een scherp mes voorzichtig tegen de richting van de huid in te schrapen.

Courgette in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de courgette. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier (zie TIP). Bak de courgette 10 – 15 minuten, of tot hij gaar is. Schep halverwege om.

Tip: Je mengt de courgette in een kom, zodat de knoflook en olie goed mengen. Heb je geen zin in extra afwas? Dan kun je de courgette ook op de bakplaat mengen.

Rijst koken
4

Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de marinade in de pan. Voeg ½ el water per persoon bij de marinade en verhit 2 minuten. Voeg eventueel extra water toe om meer saus te maken.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Het versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Je vindt vitamine D vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardines.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de courgette eromheen en de zalm boven op de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.