HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakbox | Oliebollen Uit De Oven
topBanner
Bakbox | Oliebollen uit de oven

Bakbox | Oliebollen uit de oven

16 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zelf oliebollen bakken zonder te hoeven frituren? Kies voor deze variant uit de oven! Met appel en rozijnen.

Allergenen:TarweGlutenMelk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

50 gram

Tarwebloem

(BevatTarwe, Gluten)

0.13 zakje(s)

Bakpoeder

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Soja, Lupine, Melk (inclusief lactose))

50 ml

Karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

0.12 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

0.13 stuk(s)

Appel

5.2 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Bloemskuier

Zelf toevoegen

0.13 tl

Zout

2 tl

Zonnebloemolie

⅔ el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4776 kJ
Energie (kcal)1141 kcal
Energie (kJ)4776 kJ
Energie (kcal)1141 kcal
Vetten11.0 g
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten229 g
Koolhydraten229 g
waarvan suikers86.0 g
waarvan suikers86.0 g
Vezels1.36 g
Vezels1.36 g
Eiwitten36 g
Eiwitten36 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Kleine kom
Muffinvorm
Muffinvorm
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in kleine blokjes.

2

Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, 4 el kristalsuiker en 1 tl zout. Meng in een kleine kom de karnemelk met het ei. Voeg al roerend langzaam het karnemelk-eimengsel toe aan de droge ingrediënten. Schep voorzichtig de rozijnen en appel door het beslag.

3

Vet ieder bakje van een muffinvorm in met 1 tl zonnebloemolie. Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in elk bakje. Bak de oliebollen 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Heb je meer beslag dan bakjes? Bak de oliebollen dan in delen.

4

Laat de oliebollen 5 - 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze er vervolgens uit en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi de oliebollen vlak voor serveren met de poedersuiker.