Vegan nuggets met een krieltjessalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan nuggets met een krieltjessalade

Vegan nuggets met een krieltjessalade

met mais, wortel en komkommer

De vegan nuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben dezelfde smaak en bite als de variant van vlees, maar zijn 100% plantaardig!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische nuggets

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wortel

70 gram

Maïs in blik

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bieslook

¼ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)797 kcal
Energie (kJ)3334 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels15.4 g
Eiwitten16 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

 Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de bieslook fijn. Giet de mais af. Snijd de citroen in parten.

Vegan nuggets bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!

Saus maken
4

Meng in een kleine kom 3/4 van de mayonaise met per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 1/4 zakje vadouvan. Breng ruim op smaak met peper en zout.

Krieltjessalade maken
5

Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, mais en bieslook toe aan een saladekom. Voeg de mayonaise-citroensaus toe en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.

Serveren
6

 Verdeel de krieltjessalade en de vegan nuggets over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.