HelloFresh
Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 293 beoordelingen
Lees meer

Dit oosterse gerecht is heerlijk kruidig. Door de sperzieboontjes te bakken worden ze extra krokant. Daarnaast krijgen de boontjes een pittige smaak dankzij de gember, maar ook een sesamsmaak door de zaadjes en de olie.

Labels:DiscoveryEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:SojaSesamzaadGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode peper

2 cm

Verse gember

400 g

Sperziebonen

1 g

Tofu

(BevatSoja)

10 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

30 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Glutenbevattende granen)

150 g

Boekweitnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2996 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.

Tofu bakken
Tofu bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 - 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Bakken
Bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.

Noedels koken
Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad en rode peper.