HelloFresh
Tomatensoep met parelcouscous en gehaktballen

Tomatensoep met parelcouscous en gehaktballen

met wortel en bleekselderij

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 447 beoordelingen
Lees meer

-

Allergenen:SelderijGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Wortel

150 g

Bleekselderij

(BevatSelderij)

3 tl

Ras el hanout

60 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 pak

Tomatenblokjes

2 stuks

Varkensworst met sinaasappel en ras el hanout

1 stuks

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Runderbouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3661 kJ
Energie (kcal)875 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten26 g
Zout5.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groenten snijden
Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij fijn.

Bak de kruiden en groenten
Bak de kruiden en groenten
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout-kruiden een halve minuut, tot die beginnen te geuren. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten.

Koken
Koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de soeppan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten gaar. Roer regelmatig door.

Gehaktballen draaien
Gehaktballen draaien
4

Knip of snijd ondertussen de worst open en haal de vulling eruit. Draai van de vulling 7 gehaktballetjes per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten op middelhoog vuur bruin. Bak ondertussen het naanbrood 4 - 5 minuten in de oven.

Koken
Koken
5

Voeg de gehaktballetjes en het bakvet toe aan de soep en laat het geheel nog 1 minuut, afgedekt, zachtjes koken.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen, serveer met het naanbrood.