Tomatensoep met parelcouscous en gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met parelcouscous en gehaktballen

Tomatensoep met parelcouscous en gehaktballen

met wortel en bleekselderij

-

Allergenen:
Selderij
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Wortel

75 gram

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

1.5 tl

Ras el hanout

30 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Varkensworst met sinaasappel en ras el hanout

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Runderbouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3661 kJ
Energie (kcal)875 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten26 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij fijn.

Bak de kruiden en groenten
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout-kruiden een halve minuut, tot die beginnen te geuren. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten.

Koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de soeppan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten gaar. Roer regelmatig door.

Gehaktballen draaien
4

Knip of snijd ondertussen de worst open en haal de vulling eruit. Draai van de vulling 7 gehaktballetjes per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten op middelhoog vuur bruin. Bak ondertussen het naanbrood 4 - 5 minuten in de oven.

Koken
5

Voeg de gehaktballetjes en het bakvet toe aan de soep en laat het geheel nog 1 minuut, afgedekt, zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen, serveer met het naanbrood.