Noedels met gekruide kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met gekruide kippendij

Noedels met gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is de kippendij alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Labels:
Lactosevrij
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)731 kcal
Energie (kJ)3057 kJ
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels7.5 g
Eiwitten34.9 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de groentemix toe. 
  • Voeg de sojasaus en het grootste deel van de ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten. Bewaar wat van de kookvocht en giet daarna af. 
  • Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Voeg ketjap toe naar smaak.