Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

Met wokgroenten en gezouten pinda's

20 minuten
Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Deze noedels staan zo op tafel, maar dat doet niks af aan de smaak. Met een dressing van sojasaus, sesamolie, azijn en kruiden als komijn en korianderzaad creëer je een goede basis. Het Aziatisch gekruide gehakt maakt het feestje vervolgens compleet.

Labels:Eten binnen 3 dagenLactosevrijQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadPinda's
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

400 g

Groentemix: chinese kool, paksoi, winterpeen & sugar snaps

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 tl

Sesamolie

(BevatSesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen koriander

200 g

Gekruid rundergehakt

10 g

Gezouten pinda´s

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

2 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)4084 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels8 g
Eiwitten47 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Wok
Kleine kom
Koekenpan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

• Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water, kook ze, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Klop in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.