Met dit recept tover je 250 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Gesneden boerenkool
5 gram
Geschaafde amandelen
260 gram
Grote garnalen
1 stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Harissa
25 gram
Feta
1.5 el
Olijfolie
15 gram
[Plantaardige] boter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in plakken. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne repen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en houd apart. Snijd 3 plakken citroen per persoon.
Leg de courgette en paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 el olijfolie per persoon. Verdeel de citroenplakjes over de courgette en paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster 10 - 14 minuten in de oven. Verdeel de laatste 4 - 5 minuten de boerenkool over de bakplaat en rooster mee. Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen 1 minuut, of tot goudbruin.
Pel de garnalen. Dep de grote garnalen droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 - 5 minuten in de koekenpan. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en harissa toe en roer door tot de garnalen bedekt zijn met de harissa. Draai het vuur laag en laat nog 5 - 7 minuten garen (zie Tip).
Verdeel de courgette, paprika, boerenkool en 2 citroenplakjes per persoon over de borden. Voeg naar smaak de geraspte citroenschil, extra vierge olijfolie, peper en eventueel zout toe. Leg de garnalen naast de groenten. Verkruimel de feta eroverheen en garneer het gerecht met de geschaafde amandelen.