Met dit recept tover je 250 gram groenten per portie op je bord.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Courgette
½ pièce(s)
Poivron
¼ pièce(s)
Citron jaune
50 g
Chou frisé haché
5 g
Amandes effilées
260 g
Grosses crevettes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
15 g
Harissa
25 g
Feta
1.5 cs
Huile d'olive
15 g
Beurre [végétal]
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne repen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en houd apart. Snijd 3 plakken citroen per persoon.
Leg de courgette en paprika samen op een helft van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1.5 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer het geheel goed door. Verdeel de citroenschijfjes over de groenten en rooster 10 - 14 minuten in de oven. Verdeel na 9 minuten de boerenkool op de andere helft van de bakplaat en rooster nog 4 - 5 minuten mee (zie Tip). Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen 1 minuut, of tot ze goudbruin zijn.
Pel de garnalen. Verhit de roomboter in een dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de grote garnalen droog met keukenpapier en bak deze 4 - 5 minuten in de koekenpan. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en harissa in de pan en roer tot alle garnalen goed bedekt zijn met harissa. Draai het vuur laag en laat alles nog 5 - 7 minuten zachtjes garen (zie Tip).
Verdeel de courgette, paprika, boerenkool en 2 citroenplakken per persoon over de borden. Breng de groenten op smaak met het geraspte citroenschil, extra vierge olijfolie, peper en eventueel zout. Leg vervolgens de harissa garnalen naast de groenten. Verkruimel de feta over de groenten en garneer het gerecht met de geschaafde amandelen.