
Nasi goreng met spiegelei
Met limoen, pinda's en koriander
Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst in het Indonesisch. Van soja en sambal tot koriander en kurkuma – deze nasi goreng zit boordevol Aziatische smaakmakers en staat in een handomdraai op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
85 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Bosui
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Gemalen korianderzaad
½ tl
Gemalen kurkuma
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
200
Groentemix
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
½ el
Ketjap manis
1 tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voorde rijst. • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af enlaat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Schep regelmatig op
• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de lente-ui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.
• Serveer de nasi goreng met het spiegelei. • Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.