topBanner
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Lees meer

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Lekker snelVeggieCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

⅔ stuk(s)

Courgette

50 gram

Zoete aardappel

2 tl

Gedroogde oregano

4 el

Passata

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Vers basilicum

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2864 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Was of schil de zoete aardappel. Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes van de zoete aardappel en de courgette

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes zoete aardappel 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui en zoete aardappel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en besprenkel met wat basilicumcrème en bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

4

Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng in een saladekom de tomaten, het basilicum en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om. Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.