Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

met aubergine, champignons en basilicumcrème

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Champignons

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2895 kJ
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8.8 g
Eiwitten28.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine en champignons in dunne plakken. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. 
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de champignons en de geraspte Italiaanse kaas (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Salade maken en serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de burrata over de pizza's en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?