topBanner
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum

Lees meer

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola

15 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2849 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.

3

Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel. Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

4

Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, tomaat en helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza en besprenkel met basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.