HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Bianca Met Mozzarella En Tomaat
topBanner
Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

met salade van courgette, rucola en veldsla

Week zonder Vlees
Lees meer

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Courgette

40 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3723 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Dunschiller of kaasschaaf
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de ui in halve ringen. Snijd 1/2 van de courgette in plakjes en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de overige courgette. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de plakjes courgette en de knoflook 5 - 7 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.

2

Halveer de cherrytomaten. Giet het vocht van de mozzarella af. Scheur de mozzarella vervolgens grof. Meng in een kleine kom de crème fraîche met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het crème fraîche-mengsel, de mozzarella en de helft van de geraspte kaas over de naanbroden.

3

Beleg de naanbroden vervolgens met de gebakken ui en courgette en de helft van de cherrytomaten. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 7 minuten bovenin de oven tot de kaas gesmolten is. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de rucola-veldslamelange en meng door de dressing.

4

Voeg vlak voor serveren de courgettelinten en de rest van de cherrytomaten toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing. Haal de naanpizza's uit de oven, bestrooi met 1/2 tl Italiaanse kruiden en breng flink op smaak met peper. Besprenkel de naanpizza's met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de pizza's in stukken en verdeel over borden. Serveer met de salade.