topBanner
Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

met een salade van courgette, rucola en veldsla

Lees meer

Van deze naanpizza maak je een maaltijd om van te genieten - de mozzarella is gemaakt van echte buffelmelk voor een extra volle en romige smaak.

Labels:Lekker snelFamilieVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bol(len)

Knoflookteen

1 bol(len)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

1 bol(len)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

45 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Italiaanse kruiden

2 bol(len)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3480 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Dunschiller
Kleine kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 230 °C (of 210 °C voor een heteluchtoven). Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de ui in ringen. Snijd ⅓ van de courgette in halve maantjes en snijd de overige courgette met een dunschiller in dunne linten (gebruik een mes voor het laatste kleine stuk). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de halve maantjes courgette en de knoflook 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Giet het vocht van de mozzarella af en dep de mozzarella droog met keukenpapier. Snijd vervolgens in plakjes. Meng in een kleine kom de room met per persoon 1/2 el olijfolie en ½ tl Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kruidenroom, de mozzarella en de helft van de Italiaanse kaas erover.

3

Beleg de naanbroden vervolgens met de gebakken courgette en de helft van de cherrytomaten. Bestrooi met de rest van de Italiaanse kaas. Bak 5 - 7 minuten bovenin de oven tot de kaas gesmolten is. Maak in een saladekom een dressing van 1/2 el olijfolie per persoon, de witte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg vlak voor serveren de courgettelinten, de rucola-veldslamelange en de rest van de cherrytomaten toe aan de saladekom en meng met de dressing.

4

Haal de naanpizza's uit de oven en bestrooi met ½ tl Italiaanse kruiden per persoon en besprenkel ze eventueel met een scheutje olijfolie. Snijd de pizza's in stukken en verdeel over borden. Serveer met de salade.