Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

met rodekool en wortel

Je geeft de garnalen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Garnalen

15 gram

Panko paneermeel

¼ stuk(s)

Venkel

50 gram

Rodekool en wortel

30 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2862 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers10 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Garnalen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/3 van de mayonaise, peper en zout.
  • Haal de garnalen vervolgens door de panko.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Bak de achtergebleven panko mee, en gebruik dit bij het serveren als topping.

Salade maken
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern.
  • Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof.
  • Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Smaakmakers snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de tortilla's.
  • Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover.
  • Garneer met het venkelloof.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?