HelloFresh
Milde curry met spinazie en kikkererwten

Milde curry met spinazie en kikkererwten

boordevol groente en geserveerd met rijst

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de kikkererwten in sommige boxen vervangen door voorgekookte linzen.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/4 pak linzen per persoon. Doe de linzen in stap 2 in een vergiet en spoel schoon met koud water. Voeg ze in stap 3 toe aan de curry.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

75 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

⅔ pak

Kikkererwten

170 g

Witte langgraanrijst

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Hollandse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

½ stuks

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3165 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Sieve
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel.Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.

2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de rode currypasta toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee.Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.

3

Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door.Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de wortel beetgaar is.Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop.